hydrothane biogaz romania

HydroThane STP® BSP

HydroThane STP® BSP reprezintă procesul biologic de desulfurare şi este un proces biologic simplu care elimină hidrogenul sulfurat (H2S) din biogaz, fără utilizarea substanţelor chimice.

Biogazul intră într-o coloană verticală cu material de umplutură in contracurent cu lichidul recirculat. Sistemul BSP poate fi văzut ca o combinaţie între spălarea chimică convenţională şi un filtru biologic.

O cantitate controlată de aer este amestecată cu biogazul pentru a furniza suficient oxigen pentru bacteriile care oxidează sulful. Microorganismele care metabolizează compuşii sulfului precum Thiotrix, Thiobacillus şi speciile de Beggiatoa, formează un biofilm care metabolizează hidrogenul sulfurat în sulf nativ şi acid sulfuric, curătând astfel biogazul.

Produsele reziduale pot fi evacuate direct în treapta aerobă de epurare, unde sulful nativ va fi îndepărtat împreună cu nămolul aerob în exces, iar sulfatul solubil va fi evacuat cu efluentul final. Sau poate fi evacuat direct împreună cu efluentul final.

Procesul HydroThane STP® BSP este conceput într-un sistem închis în reactor şi reduce mirosul, toxicitatea şi acţiunea corozivă a biogazului.

Caracteristicile procesului HydroThane STP® BSP sunt:
– Costuri de operare foarte reduse (fără consum de NaOH)
– Nu necesită aproape deloc nutrienţi (proces biologic selectiv)
– Cerinţe de energie foarte reduse
– Simplu şi sigur de operat ( fără chimicale periculoase, număr minim de echipamente)
– Întreţinere minimă (nu formează calcar deoarece funcţionează la valori mici ale pH-ului).