hydrothane biogaz romania

HydroThane STP® BCSP

Procesul Biochimic de Desulfurizare (BCSP) de la HydroThane este un proces biologic simplu ce îndepărtează hidrogenul sulfurat H2S din biogaz cu o utilizare minima de chimicale.

Biogazul este trimis in coloana (coloanele) verticala a scruberului. In contra flux de curent, un lichid de spălare uşor alcalin se utilizează pt absorbitia H2S si curăţarea biogazului (reacţia 1).

1) H2S + NaOH → NaHS + H2O

HydroThane STP® BCSP poate fi văzut ca o combinație a unui scruber chimic convențional și o etapă de oxidare biologică. Lichidul de spălare bogat in sulfură este trimis in bazinul de aerare. O cantitate controlată de aer este pompată pentru a furniza suficient oxigen pentru bacteriile care oxidează sulf.

Microorganismele care oxidează sulful (thiobacillus) in bazinul de aerare metabolizează sulfura dizolvată in S 0 (elementul sulf) in principal si in putin H2SO4 (acid sulfuric), după cum urmează:

NaHS + ½O2 → S0 + NaOH
2 NaHS + 4O2 → Na2SO4 + H2SO4

Cea mai mare parte a alcalinităţii ce se consumă prin absorbţia de H2S în scruber (reacția 1) este compensată prin reacția de oxidare la sulf elementar (reacția 2). Cantitatea mică de H2SO4 generată (din partea de reacția 3) trebuie să fie neutralizată prin dozare caustică. Pentru prevenirea acumulării de săruri este necesară (de exemplu Na2SO4) creearea unui debit de evacuare. Sulful produs (în reactor) este separat de fluxul de evacuare prin intermediul unei unități decantor. Aceste produse separate, inofensive, reziduale pot fi evacuate sau reutilizate în mod direct.

Procesul HydroThane STP® BCSP are loc într-un reactor închis și reduce mirosul, toxicitatea și corozivitatea biogazului.

Beneficiile HydroThane STP® BCSP sunt:
– Costuri operaționale extrem de reduse
– Cu greu, nici o cerință de nutrienți (proces biologic selectiv)
– Cerință redusă de energie
– Simplu și sigur de operat (fără substanțe chimice periculoase utilizate/formate)
– Întreținere redusă