hydrothane biogaz romania

HydroThane STP® UASB

Procesul HydroThane STP® UASB (Upflow Anaerobic Sludge Blanket) (epurare anaerobă prin strat de nămol cu debit vertical ascendent), include cel mai folosit tip de reactor anaerob în epurarea biologică a efluenţilor industriali.

Prima instalaţie pilot UASB a fost realizată în 1970 la o fabrică de sfeclă de zahăr din Olanda (CSM Suiker). După aceea au fost construite un număr mare de statii de epurare în toată Olanda, la fabrici de zahăr, statii de procesare a amidonului din cartofi şi alte fabrici din industria alimentară cât şi a reciclării hârtiei. În ziua de azi instalaţiile de tip UASB sunt testate şi acceptate la nivel mondial pentru epurarea diferitelor tipuri de efluenţi.

Caracteristici ale HydroThane STP® UASB:
• Stabilitate maximă a procesului datoriă controlului asupra recirculării externe şi independenţei sale în ceea ce priveşte atât încărcarea influentului cu CCO, cât şi debitul.
• Datorită designului complet de suprapresiune a reactorului HydroThane STP® UASB, nu este necesara o unitate de stocare biogaz.
• Separatoarele de fază lichidă / gazoasă / solidă sunt construite din PP, deci nu este posibilă coroziunea.
• Separatoarele de fază lichidă / gazoasă / solidă funcţionează pe principiul fluxului mamut.
• Complexitate redusă a componentelor interne (fără plăci înclinate) sau echipament rotativ în interiorul reactorului (fără operaţiuni de întreţinere, fără blocaje în interiorul reactorului).
• Ratele de încărcare ale reactorului HydroThane STP® UASB sunt in general cuprinse între 5-15 kg CCO/m3 / zi.