Despre biogaz

Biogazul se referă în mod tipic la un amestec de gaze diferite produse prin descompunerea materiei organice în absența oxigenului.

Biogazul poate fi produs din materii prime precum deșeurile agricole, gunoiul de grajd, deșeurile municipale, canalizare, ape uzate, deșeuri verzi sau deșeuri alimentare.

Biogazul este o sursă de energie regenerabilă.

Biogazul poate fi produs prin digestie anaerobă cu ajutorul unor organisme metanogene sau anaerobe, care digeră materialul într-un sistem închis sau prin fermentarea de materiale biodegradabile.

Biogazul este în principal metan (CH4) și dioxid de carbon (CO2) și poate avea cantități mici de hidrogen sulfurat (H2S), umiditate și siloxani.

Gazele, metan, hidrogen și monoxid de carbon (CO) pot fi arse sau oxidate cu oxigen. Această eliberare a energiei permite utilizarea biogazului drept combustibil; poate fi utilizat în orice scop de încălzire sau poate fi utilizat și într-un motor cu gaz pentru a transforma energia în energie electrică și termică.

hydrothane

ECSB


Este un proces anaerob cu rată ridicată în două etape, cu succes dovedit în multe tipuri diferite de industrii.

View more
hydrothane

UASB


Este tehnologia anaerobă cea mai frecvent aplicată in epurarea biologică a efluenţilor industriali

View more
hydrothane

Desulfurizarea (Bio)chimica


Este un proces biologic simplu care elimină hidrogenul sulfurat (H2S) din biogaz cu o utilizare minimă a substanțelor chimice.

View more
hydrothane

Recondiționare


Îmbunătățește eficiența, întreținere minima și o durată de viață extinsă a reactorului.

View more