Industria berii

Procesul de fabricare al berii generează, ca produs secundar, un anumit tip de apă uzată cu încărcare organică ridicată. Această apă uzată este caracterizată prin valori mari ale CBO5 (Consum Biochimic de Oxigen) provenit din carbohidraţi şi proteinele folosite in fabricarea berii. În general, apa uzată provenită din fabricarea berii are o temperatura mai mare de 25°C.

Datorită nivelului ridicat de CCO (Consum Chimic de Oxigen) solubil si a temperaturii, apa uzată provenită din fabricarea berii devine un substrat ideal pentru epurarea anaerobă, uneori urmată de etapa de epurare aerobă, în funcţie de cerinţele locale de evacuare a apei.

Diferite presiuni de ordin financiar sau de reglementare pot incuraja conducerea fabricilor de bere să investească în epurarea apelor uzate, pentru a reduce costurile anuale de operare.

Epurarea anaerobă prin procese de tip „Upflow Anaerobic Sludge Blanket” (HydroThane STP ® UASB) – epurare anaerobă prin strat de nămol cu debit vertical ascendent şi „External Circulation Sludge Bed” (HydroThane STP® ECSB) – epurare anaerobă prin strat de nămol cu recirculare externă, sunt procese ale căror eficienţă a fost testată şi dovedită la nivel mondial în epurarea apelor uzate din industria berii.

Staţiile de epurare HydroThane pentru fabricile de bere sunt construite în aşa fel (fără mirosuri) încât pot fi amplasate în apropierea oraşelor, având o amprentă la sol redusă.

hydrothane

ECSB


Este un proces anaerob cu rată ridicată în două etape, cu succes dovedit în multe tipuri diferite de industrii.

View more
hydrothane

UASB


Este tehnologia anaerobă cea mai frecvent aplicată in epurarea biologică a efluenţilor industriali

View more
hydrothane

Desulfurizarea (Bio)chimica


Este un proces biologic simplu care elimină hidrogenul sulfurat (H2S) din biogaz cu o utilizare minimă a substanțelor chimice.

View more
hydrothane

Recondiționare


Îmbunătățește eficiența, întreținere minima și o durată de viață extinsă a reactorului.

View more