Industria băuturilor

Datorită diversităţii de produse din industria băuturilor, există şi aici o mare variaţie în compoziţia apelor uzate (debit şi încărcare) obţinute din acest tip de industrie. Acest lucru necesită o atenție deosebită și soluții adaptate pentru proiectarea unei instalații de apă uzată pentru această industrie.

În general, după o etapă de pre-epurare, fluxul de apă uzată cu o concentraţie foarte mare (>1500 ppm CCO) este o bază ideală pentru epurarea anaerobă, urmată uneori de o etapă de epurare aerobă, în funcţie de cerinţele locale de evacuare a apei.

Unități de producție de suc de fructe și băuturi răcoritoare din întreaga lume deţin staţii de epurare cu sistem anaerob, cum ar fi epurarea anaerobă prin procese de tip „Upflow Anaerobic Sludge Blanket” (HydroThane STP® UASB) – epurare anaerobă prin strat de nămol cu debit vertical ascendent şi „External Circulation Sludge Bed” (HydroThane STP® ECSB) – epurare anaerobă prin strat de nămol cu recirculare externă.

Staţiile de epurare HydroThane pentru fabricile de băuturi sunt construite în aşa fel (fără mirosuri) încât pot fi amplasate în apropierea oraşelor, având o amprentă la sol redusă.

hydrothane

ECSB


Este un proces anaerob cu rată ridicată în două etape, cu succes dovedit în multe tipuri diferite de industrii.

View more
hydrothane

UASB


Este tehnologia anaerobă cea mai frecvent aplicată in epurarea biologică a efluenţilor industriali

View more
hydrothane

Desulfurizarea (Bio)chimica


Este un proces biologic simplu care elimină hidrogenul sulfurat (H2S) din biogaz cu o utilizare minimă a substanțelor chimice.

View more
hydrothane

Recondiționare


Îmbunătățește eficiența, întreținere minima și o durată de viață extinsă a reactorului.

View more