Industria chimică

In plus faţă de industria alimentară, tehnologiile biologice anaerobe şi aerobe pot fi aplicate şi în industria chimică şi farmaceutică.

Apa uzată rezultată din industria chimică şi farmaceutică este caracterizată de un procent ridicat de poluare organică, care este adesea limitat la doar câteva componente ce pot fi prezente în concentraţie mare. Fiecare fabrică are un tip specific, unic, de apă uzată în ceea ce priveşte compoziţia.

Acest tip de efluenţi necesită soluţii personalizate. Epurarea anaerobă prin procese de tip „Upflow Anaerobic Sludge Blanket” (HydroThane STP® UASB) – epurare anaerobă prin strat de nămol cu debit vertical ascendent şi „External Circulation Sludge Bed” (HydroThane STP® ECSB) – epurare anaerobă prin strat de nămol cu recirculare externă, sunt procese ale căror eficienţă a fost testată şi dovedită la nivel mondial in epurarea apelor uzate de acest tip.

Câteva din procesele de producţie chimică/farmaceutică unde tehnologia anaerobă a fost aplicată sunt:
• Acid tereftalic purificat (ATP)
• Fenol
• DMT
• Penicilină
• Insulină

hydrothane

ECSB


Este un proces anaerob cu rată ridicată în două etape, cu succes dovedit în multe tipuri diferite de industrii.

View more
hydrothane

UASB


Este tehnologia anaerobă cea mai frecvent aplicată in epurarea biologică a efluenţilor industriali

View more
hydrothane

Desulfurizarea (Bio)chimica


Este un proces biologic simplu care elimină hidrogenul sulfurat (H2S) din biogaz cu o utilizare minimă a substanțelor chimice.

View more
hydrothane

Recondiționare


Îmbunătățește eficiența, întreținere minima și o durată de viață extinsă a reactorului.

View more