Industria celulozei şi hârtiei

Industria celulozei şi hârtiei generează cantităţi mari de ape uzate eterogene care conţin compuşi rezultaţi din lemn sau alte materii prime, din procese chimice, precum şi compuşi formaţi în timpul procesării.

Fluxurile de apă uzată rezultate din industria celulozei şi hârtiei variază foarte mult în concentraţie şi compoziţie.

Apele uzate provenite din procesele mecanice de fabricare a celulozei, precum şi condensul rezultat in urma proceselor chimice şi semichimice de fabricare a celulozei sunt în general ape care nu sunt toxice pentru degradarea metanogenica si conţin compuşi organici uşor degradabili.

Printre alte procese de epurare anaerobă, sistemele de tip UASB şi ECSB sunt cele mai frecvent folosite tipuri de reactoare anaerobe în industria celulozei si hârtiei.

Epurarea anaerobă prin procese de tip „Upflow Anaerobic Sludge Blanket” (HydroThane STP® UASB) – epurare anaerobă prin strat de nămol cu debit vertical ascendent şi „External Circulation Sludge Bed” (HydroThane STP® ECSB) – epurare anaerobă prin strat de nămol cu recirculare externă sunt procese ale căror eficienţă a fost testată şi dovedită la nivel mondial în epurarea apelor uzate de acest tip.

hydrothane

ECSB


Este un proces anaerob cu rată ridicată în două etape, cu succes dovedit în multe tipuri diferite de industrii.

View more
hydrothane

UASB


Este tehnologia anaerobă cea mai frecvent aplicată in epurarea biologică a efluenţilor industriali

View more
hydrothane

Desulfurizarea (Bio)chimica


Este un proces biologic simplu care elimină hidrogenul sulfurat (H2S) din biogaz cu o utilizare minimă a substanțelor chimice.

View more
hydrothane

Recondiționare


Îmbunătățește eficiența, întreținere minima și o durată de viață extinsă a reactorului.

View more