HydroThane STP® BCSP

Procesul Biochimic de Desulfurizare (BCSP) de la HydroThane este un proces biologic simplu ce îndepărtează hidrogenul sulfurat H2S din biogaz cu o utilizare minimă de chimicale.

Biogazul este introdus în coloana (coloanele) verticală (verticale) a (ale) purificatorului.
Cu un debit in contracurent, un lichid de spălare ușor alcalin este utilizat pentru a absorbi H2S și, prin urmare, pentru a purifica biogazul (reacția 1).

(1) H2S + NaOH → NaHS + H2O

HydroThane STP® BCSP poate fi văzut ca o combinație a unui scruber chimic convențional și o etapă de oxidare biologică. Lichidul de spălare bogat in sulfură este trimis in bazinul de aerare. O cantitate controlată de aer este pompată pentru a furniza suficient oxigen pentru bacteriile care oxidează sulf.

Microorganismele care oxidează sulful (thiobacillus) in bazinul de aerare metabolizează sulfura dizolvată in S (elementul sulf) si in H2SO4 (acid sulfuric), după cum urmează:

(2) NaHS + ½O2 ↔ S0 + NaOH
(3) 2 NaHS + 4O2 ↔ Na2SO4 + H2O4

Cea mai mare parte a alcalinităţii ce se consumă prin absorbţia de H2S în scruber (reacția 1) este compensată prin reacția de oxidare la sulf elementar (reacția 2). Cantitatea de H2

SO4 generată (din partea de reacție 3) trebuie să fie neutralizată prin dozare caustică. Pentru prevenirea acumulării de săruri este necesară (de exemplu Na2SO4) creearea unui debit de evacuare. Sulful produs (în reactor) este separat de fluxul de evacuare prin intermediul unei unități decantor. Aceste produse separate, inofensive, reziduale pot fi evacuate sau reutilizate în mod direct.

Procesul HydroThane STP® BCSP are loc într-un reactor închis și reduce mirosul, toxicitatea și corozivitatea biogazului.

Beneficiile HydroThane STP® BCSP sunt:
• Costuri operaționale extrem de reduse (consum caustic limitat)
• Nu necesită aproape deloc nutrienţi (proces biologic selectiv)
• Cerință redusă de energie
• Simplu și sigur de operat (fără substanțe chimice periculoase utilizate/formate)
• Întreținere redusă

hydrothane

ECSB


Este un proces anaerob cu rată ridicată în două etape, cu succes dovedit în multe tipuri diferite de industrii.

View more
hydrothane

UASB


Este tehnologia anaerobă cea mai frecvent aplicată in epurarea biologică a efluenţilor industriali

View more
hydrothane

Desulfurizarea (Bio)chimica


Este un proces biologic simplu care elimină hidrogenul sulfurat (H2S) din biogaz cu o utilizare minimă a substanțelor chimice.

View more
hydrothane

Recondiționare


Îmbunătățește eficiența, întreținere minima și o durată de viață extinsă a reactorului.

View more