- 1. De ce tehnologiile anaerobe HydroThane?
-
HydroThane, o companie cu o experiență practică de peste 35 de ani, are o reputație excelentă și o experiență dovedită in ceea ce priveste clienții industriali. Calitatea tehnologiilor noastre, combinată cu excelența serviciilor noastre, ne face să ne situăm deasupra competitorilor noștri.
- 2. Care este incarcarea COD care poate fi tratata într-un reactor ECSB/anaerob?
-
Ratele de încărcare ale reactorului HydroThane STP ®ECSB se situează de obicei în intervalul 15 – 35 kg COD/m 3.zi.
- 3. Ce concentrații de COD pot fi tratate prin procesul de epurare anaerob?
-
În sistemele noastre putem trata concentrații de COD de la ~1000 ppm până la 100000 ppm. HydroThane vă va putea sfătui care este cea mai bună și mai economică soluție pentru apele dvs. reziduale.
- 4. Care este dimensiunea unui reactor anaerob?
-
HydroThane poate construi reactoare anaerobe de la 50 m3 până la 4500 m3.Dimensiunea reactorului depinde de caracteristicile apei. Fiecare reactor este proiectat special pentru fiecare client.
- 5. Este un reactor HydroThane ECSB/reactor anaerob ușor de utilizat? Ce parametrii ar trebui să iau în considerare?
-
Da. Reactoarele HydroThane sunt complet automatizate! Operarea este, prin urmare, foarte ușoară. Cei mai importanți parametrii care trebuie monitorizați într-un proces anaerob sunt pH-ul, temperatura, dozarea nutrienților, caracteristicile biomasei (conținutul organic) și caracteristicile apelor reziduale.
- 6. Ce tipuri de industrii sunt potrivite pentru epurarea anaerobă a efluenților săi?
-
Procesul de epurare anaerob acoperă o gamă mare de aplicații. HydroThane dezvoltă și furnizează procese de epurare durabile pentru aplicații industriale, inclusiv pentru fabrici de bere și băuturi, industria chimică, celuloză și hârtie, industria alimentară, bioetanol, produse lactate și multe altele!
- 7. Există compuși organici care nu pot fi tratați prin tehnologia anaerobă?
-
Aproape toți compușii organici pot fi tratați prin digestie anaerobă. Pentru soluții specifice, nu ezitați să contactați HydroThane.
- 8. Ce putem face cu solidele din apele uzate?
-
Solidele sunt un poluant des întâlnit în apele uzate. Solidele, atunci când sunt compuse din material organic, pot fi îndepărtate cu ajutorul gratarelor sau sedimentatoarelor și pot fi degradate în digestoarele anaerobe de deșeuri solide pentru a produce biogaz.
- 9. Ce este biomasa anaerobă?
-
Biomasa anaerobă este biomasa formată dintr-un amestec de bacterii și solide structurale care este capabilă să degradeze deșeurile și/sau apele uzate în absența oxigenului și poate produce biogaz cu un conținut ridicat de metan.
- 10. Cât de repede crește biomasa granulară (bacterii anaerobe)?
-
Creșterea biomasei granulare depinde de compoziția apei reziduale. De asemenea, nu toate bacteriile se vor dezvolta în granule și, prin urmare, vor fi eliminate din sistem. Creșterea netă a granulelor este, de obicei, de aproximativ 1-2% din kg de COD degradata pe zi.
- 11. Ce se face cu surplusul de nămol anaerob produs în timpul procesului de epurare?
-
Spre deosebire de nămolul aerob, nămolul anaerob are o mare valoare. Deoarece creșterea nămolului anaerob este lentă în comparație cu cea a nămolului aerob, acesta este mai puțin abundent. Biomasa poate fi vândută sau poate fi păstrată în depozit pentru utilizare ulterioară.
- 12. Care este ciclul de viață al biomasei granulare (bacterii anaerobe)?
-
Ciclul de viață al bacteriilor din interiorul granulelor diferă de la o specie la alta. În plus, anumite componente din apele reziduale ar putea accelera acest proces. Cu toate acestea, ciclul de viață nu este atât de important. Bacteriile se reproduc în mod constant. Prin urmare, bacteriile din sistemul dumneavoastră sunt întotdeauna “proaspete”.
- 13. De ce este biomasa granulară atât de eficientă?
-
Biomasa anaerobă granulară este eficientă deoarece conține toate bacteriile pentru degradarea deșeurilor și/sau a apei uzate într-o singură granulă. Când un anumit substrat este prezentat granulei, acesta va fi absorbit și degradat pas cu pas de diferite grupuri de bacterii conținute în aceeași granulă. Este ca un „oraș” foarte productiv de bacterii care se mențin reciproc în viață.
- 14. De ce biomasa granulară ar putea avea nevoie de dozare externă de nutrienți pentru a crește?
-
Celulele bacteriene sunt compuse în majoritate din Carbon, Oxigen, Azot și Hidrogen, dar și alți micronutrienți, cum ar fi Fosfor, Potasiu, Sodiu, Magneziu, Fier, Cobalt, etc. Uneori nu există suficienți nutrienți prezenți în apele uzate pentru a fi tratate. HydroThane a dezvoltat un amestec special de micronutrienți pentru a evita orice lipsă a procesului.
- 15. De ce sunt azotul și fosforul atât de importante pentru procesul de digestie anaerobă?
-
Macronutrienții – cum ar fi N și P – sunt esențiali pentru creșterea bacteriilor anaerobe. Cu toate acestea, necesarul de azot și fosfor pentru procesul de epurare anaerob al unei ape uzate industriale este doar o fracțiune din cantitatea necesară pentru procesele aerobe (de obicei, de peste 10 ori mai puțin).
- 16. Ce este biogazul?
-
Biogazul este un amestec de gaze care sunt produse atunci când materia organică este descompusă de microorganismele anaerobe, într-un proces numit digestie anaerobă. Biogazul este compus în principal din metan (CH
422
- 17. Epurarea anaeroba reduce amprenta ecologică a industriilor?
-
Da. În timpul digestiei anaerobe se produce biogaz și biometan, care pot fi folosite pentru a înlocui combustibilii fosili și, prin urmare, a reduce emisiile. În plus, pot fi produse îngrășăminte verzi, carbonul reutilizat, ceea ce contribuie la o amprentă negativă de carbon.
- 18. What is the calorific value of methane?
-
1 Nm3 de metan pur are o putere calorică superioară de 39,8 MJ (1000 Kcal = 4,18 MJ). Atunci când nu ținem cont de căldura de condensare, trebuie luată în considerare puterea termică mai mică (35,9 MJ/ Nm3 CH4).
- 19. Pentru ce este folosit biogazul? Unde poate fi folosit biogazul?
-
Biogazul este util pentru oameni și industrie datorită conținutului ridicat de metan. Prin urmare, acest biogaz poate fi utilizat pentru încălzire, pentru a face să funcționeze un motor pe gaz pentru a produce electricitate sau poate furniza gaz pentru casele din împrejurimi.
- 20. La ce cantitate de biogaz mă pot aștepta de la apele mele reziduale?
-
Cantitatea de biogaz produsă din apele dvs. reziduale depinde de compoziția apelor reziduale și de pH-ul acestora. Cu toate acestea, cantitatea de metan, cel mai util constituent al biogazului, este cunoscută. Producția de metan este de 0,35 Nm 3 pe kilogram de COD degradat.
- 21. Ce este spălarea cu H 2S?
-
În funcție de compoziția apei uzate, biogazul poate conține gaz H 2S toxic și corosiv. Epurarea H 2S este eliminarea acestui gaz care reduce toxicitatea și crește speranța de viață a oricărui echipament în care este utilizat biogazul.
- 22. Până la ce concentrație poate fi redus conținutul de H2S cu ajutorul unui scruber?
-
De obicei <100ppm H2S redus. Valori mai mici la cerere speciala.
- 23. Cât de mult se poate economisi consumul caustic prin utilizarea unui BCSP în locul unui scruber chimic tradițional?
-
De obicei, un consum de NaOH de aproximativ 7-10 ori mai mic decât într-un scruber caustic tradițional.
- 24. Ce fel de scrubere H2S există?
-
Există mai multe tipuri de scrubere pe piață, fiecare pentru uzul său. Cele mai populare scrubere folosite până în prezent sunt scruberele chimice (caustice), scruberele biologice sau o combinație a ambelor. Așa-numitele scrubere biochimice.