Tehnologie aerobă

Pentru atingerea cerinţelor finale legate de efluenţi, de cele mai multe ori epurarea anaerobă nu este suficientă, fiind necesară şi o etapă de epurare aerobă.

HydroThane este in masură să ofere soluţii complete pentru aplicaţii în epurarea aerobă, ca treaptă de post-aerare la o instalaţie de epurare anaerobă sau ca principală treaptă de epurare, în funcţie de caz şi de tipul/cantitatea apelor uzate.

Epurarea biologică aerobă are loc pe baza principiilor procesului cu nămol activ cu îndepărtarea biologică a nutrienţilor (azot şi fosfor) şi, în unele cazuri, regenerarea separată a nămolului.

Oxigenul furnizat în mod continuu activează bacteriile pentru ca acestea să poată degrada conţinutul organic, care va fi ulterior transformat în CO2 şi nămol activ în exces.

Prezenţa azotului sub orice formă, presupune aplicarea procesului biologic aerob nitrificare-denitrificare, astfel încât acesta să fie îndepărtat până la nivelul dorit, dar și pentru a evita ca acest proces să aibă loc în decantoarele finale prevenind astfel flotarea nămolului activ.

hydrothane

ECSB


Este un proces anaerob cu rată ridicată în două etape, cu succes dovedit în multe tipuri diferite de industrii.

View more
hydrothane

UASB


Este tehnologia anaerobă cea mai frecvent aplicată in epurarea biologică a efluenţilor industriali

View more
hydrothane

Desulfurizarea (Bio)chimica


Este un proces biologic simplu care elimină hidrogenul sulfurat (H2S) din biogaz cu o utilizare minimă a substanțelor chimice.

View more
hydrothane

Recondiționare


Îmbunătățește eficiența, întreținere minima și o durată de viață extinsă a reactorului.

View more